Kapcsolat

Máté József

Cím:

7800 Siklós, Zenthe F. Tér 22.

Térkép

Telefon:

+36 20 / 8060605

E-mail:

info@info-doki.hu

Este és hétvégén
sűrgősségi kiszállás megoldható!

Adószám: 66622006-1-22

Facebook

Nem fog működni a Windows 10 a régi Wi-Fi hálózatokkal

2019-11-15 17:46:01

A Microsoft a Windows 10 következő - jövő tavaszra várt - frissítésében egy olyan változtatást vezethet majd be, aminek következményeként a rendszer meg fog szűnni működni egyes, nagyon régi vezeték nélküli hálózatokon. Egészen pontosan azokon, amik mindenfajta titkosítás nélkül vagy nagyon gyenge titkosítás mellett biztosítják a hozzáférést a gépek számára.


Redmond ugyanis a napokban felvette az ún. "deprecated", azaz, a jövőben "hanyagolni" tervezett Windows 10-funkciók listájára a WEP, illetve TKIP protokollok támogatását is. Bár a rendszer már a tavasszal megjelent 2019 Májusi Frissítés óta figyelmeztetést jelenített meg, ha ilyen típusú Wi-Fi hálózathoz próbált meg valaki csatlakozni gépével, erre azonban az üzenet leokézása után továbbra is lehetősége volt.

A jövőben azonban a Windows 10 teljesen meg fogja ezt tagadni a csatlakozást az említett protokoll használata mellett, és csak a WPA2 vagy WPA3 hálózatokra engedi majd meg a fellépést. Ennek oka nyilvánvalóan az, hogy utóbbiakon zajló kommunikációt nem olyan triviális feltörni vagy akár manipulálni is, mint a WEP és TKIP protokollokat használó társaikat, amiken az adatok - plusz titkosítás hiányában - teljesen védtelenül áramolnak.

A változás miatt ott, ahol a jelenleg használt Wi-Fi router nem támogatja az említett, erősebb titkosítást használó protokollok használatát, a felhasználók kénytelenek lesznek lecserélni azokat, ha Windows 10-es laptopjaikat továbbra is használni akarják majd a vezeték nélküli hálózaton.


Wifi hálózatok kiépítése és bővítése

Forduljon hozzánk bizalommal, hogy partnerként segíthessünk!

+36 20 8 060605