Kapcsolat

Máté József

Cím:

7800 Siklós, Zenthe F. Tér 22.

Térkép

Telefon:

+36 20 / 8060605

E-mail:

info@info-doki.hu

Este és hétvégén
sűrgősségi kiszállás megoldható!

Adószám: 66622006-1-22

Facebook

Villámkár, Szakvélemény

2014-07-13 17:21:11

A meteorológiai statisztikák szerint Magyarországon a legtöbb villámcsapást júniusban regisztrálják, ez számít általában az év legzivatarosabb hónapjának.  A zivatar kifejezést egyébként akkor lehet használni, ha az eső mellett szél és légköri kisülések, valamint az azokat követő mennydörgések együttesen észlelhetők. Magyarországon évente átlagosan harminc-negyven alkalommal van zivatar, ezek 95 százaléka nyári napra esik. Egy évben mintegy 350 ezer kisülés keletkezik hazánk légterében, ebből 30 ezer éri a földet.

Az is előfordul, hogy például a konnektorból ugyan kihúzzák az internetezéshez, tévézéshez használatos eszközöket, ám az antenna vagy a telefon kábelét a modembe dugva hagyják, pedig ezeken a drótokon keresztül is tönkreteheti az eszközöket, például a tévét, set-top boxot vagy a sokszor nem is olcsó routert.

A legolcsóbb - ingyenes - hatékony védekezési mód, ha a komolyabb mennydörgések hallatán nem csupán kikapcsoljuk, hanem a konnektorból is kihúzzuk a PC-t, tévét, játékkonzolt, hifitornyot vagy hasonló eszközöket, emellett pedig eltávolítjuk belőlük az antennadrótot, telefonzsinórt vagy Ethernet hálózati kábelt is. Ez a módszer biztonságos ugyan, de nagyon macerás, ezért nem meglepő, hogy született technológiai megoldás is a villámvédelem problémájára.

Különböző túlfeszültség elleni védőeszközöket aránylag olcsón be lehet szerezni - ezek egyébként leginkább egy hosszabbítóra hasonlítanak. Az általunk megkérdezett szakértő szerint ezek közül csak azokat érdemes megvenni, amelyeken feltüntették, hogy mekkora mennyiségű energia elvezetésére képese - ha ez hiányzik, az eszköz gagyi.

Ha azt gondolta túláram, villám következtében ment tönkre számítógépe,perifériái, hívjon minket bizalommal!

Kiszállunk Otthonába, Irodájába!

Bevizsgálás, szakvélemény írás, javítás garanciával!


Forduljon hozzánk bizalommal, hogy partnerként segíthessünk!


+36 20 / 8060605